Polycarbonaat kenmerken

Polycarbonaat paneel kenmerkt zich door de slagvastheid (veel sterker dan glas) en hoge temperatuur bestendigheid, het is zelfdovend en brandvertragend. Andere kenmerken van polycarbonaat zijn: goed bewerkbaar en is veel lichter en goedkoper dan glas.

De polycarbonaat kanaalplaten zijn leverbaar in diktes van 16, 25 en 32 mm.

Tegenwoordig gebruiken wij voornamelijk de 25 en 32 mm. uitvoering, deze hebben een aanzienlijkere hogere isolatiewaarde en is daarmee uitermate geschikt voor serres en vooral serreschuifdaken.

 

Polycarbonaat: voor- en nadelen?

Polycarbonaat kanaalplaat is leverbaar in de kleuren:

1)  Transparant (helder), nadelen zijn: vervuilingen en krasjes zijn goed zichtbaar, onrustige         schaduwlijnen bij zonlicht door de zgn. steg en kameropbouw van deze panelen.

2)  Opaal (melkwit), voordelen zijn: aangename diffuust daglicht zonder hinderlijke schaduwlijnen, vervuiling en kleine krasjes (bij schuifdaken) zijn niet of nauwelijks zichtbaar, opaal wordt tegenwoordig het meest toegepast.

Nadelen: ondanks de UV-coating, na jarenlang gebruik en zonbelasting zullen de panelen langzaam gaan “vergelen” en de lichtdoorlaat en slagvastheid afnemen. Ook zal vochtvorming en algengroei aan de binnenkant van de panelen gaan toenemen.

Condensvorming in de kanalen is niet te voorkomen op grond van de waterdampdoorlaatbaarheid van kunststoffen. Dit is een natuurlijk verschijnsel. Bij polycarbonaat panelen is condensvorming geen reden tot vervanging van de panelen onder garantie. De verwachte levensduur van polycarbonaat panelen zijn 20 tot 25 jaar.

Ga naar renovatie/reparatie aanvraagformulier